Kategorier
Ikke-kategoriseret

Træt af folk der kigger ind? Sæt folie på vinduerne!

Vi kender det allesammen. Det er rart at have lidt privatliv helt for sig selv. Det er de færreste der gerne vil have at folk kan kigge ind på badeværelset, når man er i bad. -Eller side udstillet i sin stue, mens folk venter på busen lige udenfor vinduet. Til gengæld vil man jo gerne have dagslyset ind, så hverdagen ikke bliver alt for mørk og trist. Så er det jo godt at man kan sætte folie på vinduerne, der forhindrer folk i at kigge ind.

Hvilken folie skal man vælge

Der findes flere forskellige slags folie, som kan løse problemet for dig. De mest normale er enten sandblæst glas-effekt folie eller solfilm med spejleffekt.

  • Sandblæst glas-effekt folien kender du netop fra badeværelsesvinduer, hvor glasset får et mat look, som man kun kan se skygger igennem, samtidig med at lyset stadig kan komme ind
  • Solfilm med spejleffekt kender man bl.a. fra kriminal-film, fra afhøringslokalet hvor heltene sidder og iagtager skurken, uden at han kan se dem.
    Solfilmen virker ganske rigtigt også på den måde at man kun kan kigger den ene vej, nemlig fra den mørke side til den lyse. Dvs. at man om dagen fint kan kigge ud, og ikke ind, men om aftenen, når lyset tændes indendørs, og det er mørkt ude er det omvendt. -Så kan man kun kigge ind! Måske ikke lige drømme scenariet til et badeværelse.. :O)

Folie med eller uden kanaler?

Som noget nyt er man nu begyndt at lave luftkanaler i limen på folien. Det betyder at det er meget nemmere at montere folien uden at lave luftbobler, fordi luften altid vil kunne skubbes ud igennem kanalerne.
Hvis man vælger den gode gammeldags type, uden kanaler i limen, er det nemmest at montere med sæbevand.

Hvor køber man folien?

Både sandblæst glas-effekt folie og solfilm kan du kæbe på nettet, f.eks. http://www.foliekniven.dk/folie_meter.php?&type=26

Du kan også finde din lokale skiltemand, eller glarmester, de vil helt sikkert også kunne hjælpe dig.